Оприлюднені лауреати Міжнародної відзнаки імені Мігеля де Сервантеса

Арт-центр «Букісан» (Іспанія, м. Мадрид), Міжнародна Академія діячів літератури, мистецтва і комунікації (Німеччина, Франкфурт – Берлін, голова – письменниця, мистецтвознавець Олена Ананьєва), Міжнародний Арт-центр «’ » (США, Сан-Франциско) щойно оголосили лауреатів почесної Міжнародної літературно-мистецької премії імені Мігеля де Сервантеса за 2024 рік. Організатори та члени журі представляють три країни: Іспанію, США та Німеччину.

Мігель де Сервантес Сааведра (1547—1616) – іспанський письменник, класик світової літератури, автор знаменитого «Дон Кіхота», який вважають першим сучасним романом та одним із найкращих творів світу. 

За поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, посмертно нагороджені видатні українські поети Василь Барка та Богдан Бойчук (США). 

Також за поданням Міжнародної Академії діячів літератури, мистецтв і комунікацій та Всесвітньої Асоціації «Глорія» (Німеччина), цьогорічними лауреатами нині стали:  

Lily Baylon Escritora (Spain) 

Franchesko Heredia (Spain) 

Olga Sotto (Portugal) 

Vassili Bouilov (Finland) 

Щиро вітаємо лауреатів високої міжнародної нагороди! 

Нагадаємо, що раніше цю почесну відзнаку отримали відомі українські письменники, народні поети України Тетяна і Сергій Дзюби (за свою книжку віршів «Голоси двох поетів», яка успішно вийшла іспанською та українською мовами в перекладі поетеси Галини Шитікової де Ескобар водночас в Іспанії та Болівії), Василь Слапчук, Ярослав Савчин, а також – знаний поет, прозаїк і перекладач Олег Гончаренко – за поданням нашої Міжнародної літературно-мистецької Академії України.  

Ганна Маджуга

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?